Smidigare sportfiskebåtar i aluminium

Sportfiske är för många ett stort intresse som innebär ro och sinnesfrid men samtidigt en rejäl adrenalinkick vid fångst. För att kunna bedriva sportfiske på ett effektivt och bra sätt är båten A och O. En bra fiskeupplevelse och god fångst kräver en slittålig och stabil båt som med lätthet kan förflytta sig mellan fiskeplatser. För en sportfiskare handlar båtvalet inte om vad andra säger är bäst, utan om vad man behöver ute på sjön. Sportfiskebåtar i aluminium har många fördelar som gör dem till den bästa typen av båt för detta syfte.

För sportfiske funkar aluminiumbåtar bäst

Båtar kommer i många olika material såsom plast, glasfiber, trä och aluminium. Vilket material man väljer beror ofta på vad båten ska användas till. Vid sportfiske behöver båten klara av många olika delar av livet på sjön. Ofta behöver en fiskebåt kunna hålla till på både djupt och grund vatten, och tåla strandhugg då man ofta behöver gå in mot land. Därför funkar aluminium mycket bra då det är ett lätt men samtidigt slittåligt material. Om båten slår i något påverkas inte hållbarheten vilket gör att aluminiumbåtar är starka mot slitage och har en mycket god livslängd.

Aluminiumbåtar för sportfiske – håller sig fräscha länge

Vid sportfiske blir båten ofta nött då den används flitigt och dessutom för ganska kladdigt syfte. En plastbåt kan lätt bli missfärgad och se ofräsch ut medan aluminium är ett lättunderhållet material. Det går snabbt och enkelt att tvätta båten och den håller sig fräsch och snygg mycket längre än andra typer av båtar. För att hålla båten fräsch behöver den underhållas regelbundet, och det finns mycket man kan göra själv för att fixa till båten:

  • Tvätta båten ofta
  • Vaxa lacken regelbundet
  • Använd tvättmedel som rekommenderats för aluminium
  • Se upp för korrosion

Viktigt med en hållbar båt

Aluminiumbåtar är lätta, vilket samtidigt gör dem mer bränslesnåla än andra båtar. Därför är det en bra investering om båten ska användas mycket. Det kostar mindre, och är dessutom bättre för miljön. Aluminium är dessutom ett material man enkelt kan återvinna. Alltså kan materialet återanvändas och få nytt liv när båten gjort sitt.