Vad är onlinelistan.com?

Onlinelistan.com kan enklast förklaras som en databas. En förteckning över svenska webbsidor inom olika kategorier. Från början vände den sig till de som surfade på nätet – idag vänder den sig främst till de som jobbar på nätet.

Vad är fördelen med att registrera en webbplats?

Onlinelistan har en av Sveriges längsta historia gällande webbplatser. Det var från början en katalog som skapades av SUNET med målet att lista ”vettiga” hemsidor. Detta under en tid då det för många var svårt att hitta informativa och ärliga sidor på internet. Istället för att själv skapa en samling med bokmärken kunde besökarna gå till denna katalog.

Idag har onlinelistan.com inte riktigt samma inriktning. De flesta använder Google för att hitta information och få går till länklistor för att hitta rätt. Fördelen med listan hittas istället i vem som idag är äger den.

Onlinelistan.com ägs och drivs av SEO-bolaget Brath. Ett SEO-bolag som arbetar med att hjälpa andra företag att synas bättre på Google. Detta på flera olika sätt varav ett är att få länkar från ”starka” webbsidor där exempelvis ålder är en bidragande faktor.

Vad kostar registrering på onlinelistan.com?

Att registrera en webbsida är enkelt och går på ett par minuter. Därefter går anmälan till manuell granskning vilket är något som kostar 399 kr. Denna granskningsavgift gäller sedan även löpande varje år. Att betala denna avgift betyder däremot inte per automatik att webbsidan kommer att vara med på onlinelistan.com. Granskningen kan ju innebära att ansökan nekas.

I det fall som ett nekande svar ges kan webbsideägaren eventuellt ändra sin ansökan och därmed återkomma med en ny möjlighet att bli listad. Exempel på områden som inte godkänns på onlinelistan.com är:

  • Nakenhet
  • Viss inriktning inom kreditgivning

Hur lägger man till en sajt?

I menyn på onlinelistan.com finns ”Lägg till sajt”. Genom att klicka där visas en rad olika kategorier upp. I detta läge ska valet göras inom vilken kategori som webbplatsen passar. Det finns en fördel att se på samtliga kategorier för att därmed inte välja ”fel” och öka risken att få sin ansökan avslagen. Varje kategori har även underkategorier. Under ”Nöjen och Fritid” finns exempelvis ”Bilar” och under ”Bilar” finns ”Veteranbilar”.

Därefter lämnas ytterligare information om webbplatsen så som ägare, beskrivning och kontaktuppgifter. Lycka till !