Fastighetsboxar installeras i alla nybyggen i Sverige

Visste du att Sverige är ett av få länder i den utvecklade delen av världen där fastighetsboxar fortfarande är ett ganska nytt fenomen? Runtom i världen har dessa boxar funnits i flera års tid och uppskattats av de lokala brevbärarna samt av de boende. Men vi svenskar har av någon anledning envisats med att använda oss av brevinkast i dörren i flerfamiljshus. Varför så har varit fallet kommer vi inte gå in på närmare här – det viktiga är att detta håller på att förändras!

Faktum är nämligen att fastighetsboxar numera installeras i alla nybyggen i vårt avlånga larm. Detta är faktiskt ett krav som fastighetsägare måste leva upp till. Dessutom är det inte bara i nybyggda flerfamiljshus som dessa boxar installeras. Detta sker även i många av de fall där trapphusen renoveras och där dörrarnas byts ut. Så om några år kommer det förmodligen inte längre finnas några brevinkast i svenska lägenhetsdörrar. Fastighetsbox.se är proffs på fastighetsboxar och har alla möjligheter att erbjuda rätt fastighetsbox åt er.

Fastighetsboxar kan monteras i flera olika slags fastigheter

Trodde du att det enbart är i flerfamiljshus som dessa boxar monteras? I sådana fall har du helt fel! Fastighetsboxar kan nämligen monteras i fler än en sorts fastighet. Till exempel blir de allt mer vanligt förekommande i dessa typer av fastigheter:

  • Flerbostadshus. Som vi redan har nämnt är boxarna vanliga i flerfamiljshus. Det är här de är allra vanligast och de installeras då vanligtvis i entrén till trapphuset. Alla boende i fastigheten får då egna fack som är låsbara. Denna process startas ofta genom att PostNord tar kontakt med fastighetsägaren och ber dem att modernisera sin posthantering. Därefter installeras boxar som först ska godkännas och sedan börja användas.
  • Radhus och villor. Även i villa- och radhusområden blir dessa boxar en allt vanligare syn. Då går man ihop och bestämmer sig för att införskaffa en gemensam enhet för posthantering. Denna placeras då vanligtvis utomhus.
  • Företagshotell och företagsfastigheter. Även fastighetsägare med denna typ av fastigheter väljer ofta att modernisera sin posthantering. Installationen sker då ofta i ett specifikt rum eller på någon annan yta som de olika företagen på adressen har tillgång till. Ibland installeras även en särskild box för utgående post i samma veva.