Många spännande svenska företag börsnoteras 2017

Många spännande svenska företag börsnoteras 2017

När ett företag låter sig introduceras på börsen skapas ofta ny spännande fas i företagets historia. Med tillgång till ett stort kapital kan företaget ofta få resurser för att växa genom nya fabriker, butiker eller forskningsprojekt. Att följa svenska börsnoteringar är att följa svensk näringslivshistoria. Det finns mycket av intresse som sker under 2017. Nedan nämns några av alla de börsnoteringar som väntas under året.

The Great Wild AB

The Great Wild är inget mindre än ett socialt nätverk nischat för jägare. Det sociala nätverket är tillverkat i form av en app, vilket gör det extra smidigt för jägaren vare sig hon eller han är hemma eller i skogen. I appen kan man hitta eller sälja jaktmöjligheter, kommentera och föra dialog och ha en egen jägarprofil-sida. Företaget inom Data/IT har sin bas i Stockholm och väntas börsnoteras någon gång under 2017.

PolarCool AB

PolarCool är ett företag inom Läkemedel/Medicin som utvecklar så avancerade saker som medicinsk kylning vid hjärnskakningar som sker i samband med idrottsutövning. En börsnotering väntas under andra halvåret av 2017. Företaget har sin hemadress i Lund.

Boozt Fashion AB

Boozt är en känt namn för alla som älskar att shoppa kläder online. Boozt erbjuder över 300 varumärken, och även om alla är långtifrån svenska så finns ett särskilt intresse för skandinaviska märken. Boozt Fashion AB har sin hemadress i Malmö, och det har under senaste åren ryktats om en börsnotering. Nu är det äntligen dags och till sommaren 2017 noteras Boozt på börsen, inför detta gör företaget även en nyemission.

Peckas Naturodlingar AB

Peckas Naturodlingar har riktat in sig på fisk och tomater, och gör detta genom den miljövänliga metoden akvaponi. Akvaponi bygger på krettsloppsodling där fiskens avfall blir till näring för tomaterna. Tekniken är både giftfri och klimatsmart. Peckas Naturodlingar AB har även börjat bygga upp verksamhet med fler grönsaker. Under sommaren 2017 väntas företaget, som har sin bas i Härnösand, att listas på börsen.

Spotify Technology SARL

Den svenska framgångssagan Spotify är som bekant en populär musiktjänst. Idag är Spotify tillgänglig i ett flertal olika länder. Användarna till Spotify har möjlighet att streama miljontals olika låtar, och det finns en stor valfrihet att antingen ha en gratis, annonsfinansierad, version, eller en premiumversion utan reklam, men som istället kostar en månadsavgift. Spotify räknas noteras på börsen under fjärde kvartalet 2017, eller alternativt första kvartalet 2018. Spotifys svenska kontor ligger i Stockholm.

Bambuser AB

Bambuser erbjuder en plattform för film och video. Plattformen används såväl till att skapa, som att hantera och distrubuera video. Bambuser är idag väl använt av såväl privatpersoner som av större organisationer och kommuner. Under 2017 noteras Bambuser på First North. Bambuser AB har sin hemadress i Stockholm.